Конференція «Підсумки виконання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом у 2018 році»,

18 лютого 2019 року Голова Федерації Вячеслав Рой взяв участь у конференції «Підсумки виконання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом у 2018 році», під час якої відбудеться презентація Звіту про виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС у 2018 році.

Серед учасників конференції
•    Іванна Климпуш-Цинцадзе, Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України;
•    Хюґ Мінгареллі, Посол, Голова Представництва Європейського Союзу в Україні;
•    Ірина Геращенко, народний депутат України, Перший заступник Голови Верховної Ради України;
•    Марія Іонова, народний депутат України, заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції;
•    Ольга Стефанішина, Генеральний директор Урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції України;
•    Юрген Веллнер, керівник проекту Association4U;
•    заступники міністрів з питань європейської інтеграції;
•    представники Української сторони Платформи громадянського суспільства Україна-ЄС.

Україна минулоріч у середньому виконала свої зобов'язання з імплементації Угоди про асоціацію з Євросоюзом на 41%.
Про це заявила віце-прем'єр-міністр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе під час виступу.

"За минулий рік Верховна Рада України виконала свої євроінтеграційні зобов'язання на 30%, уряд України - на 42%, інші центральні органи виконавчої влади на 50%. Це означає, що загально Україна по виконанню Угоди про асоціацію, за нашими підрахунками, просунулася на 41%", - сказала Климпуш-Цинцадзе.
Голова Українська сторона Платформи громадянського суспільства Україна-ЄС Олена Павленко під час свого виступу зазначила: «Ми попросили наших членів Платформи проголосувати і дати відповідь на питання – а чи відбувся прогрес в реалізації Угоди про асоціацію протягом минулого року… Голосували найактивніші громадські організації, які займаються Угодою про асоціацію. Який результат? Склянка наполовину повна. Трошки більше половини активних громадських організацій вважають, що відбувся прогрес в імплементації, і трошки менше половини говорять про те, що прогресу не побачили. Біля 70% учасників голосування наголосили на проблемі швидкості реформ і тому, що темпи ніяким чином неможна знижувати» – розповіла Вона також наголосила на готовності членів Платформ долучатись до співпраці з органами влади в імплементації Угоди про асоціацію на міжвідомчому (міжсекторальному) рівні, на рівні між органами асоціації, а також допомогти у забезпеченні зворотного зв’язку з громадськістю в регіонах.