Третя Школа громадської синергії «Фасилітація для євроінтеграції і не тільки»

З 10 по 12 липня тривала третя Школа громадської синергії «Фасилітація для євроінтеграції і не тільки».
«Школа громадської синергії» – комплекс тренінгів та навчальних курсів у сфері європейської інтеграції, які проводять українські та закордонні експерти. Школа спрямована на вдосконалення знань та навичок членів Української національної платформи Форуму громадянського суспільства Східного партнерства та Української сторони платформи громадянського суспільства Україна-ЄС, посилення згуртованості і ефективності їхніх дій.

На цьогорічній Школі громадської синергії представники Платформ мали можливість удосконалити свої навички в організації роботи групи - як ефективно приймати рішення та разом генерувати нові ідеї. Вчилися підтримувати мотивацію учасників та розкривати потенціал колективу; шукати виходи у складних ситуаціях та швидко розв'язувати протиріччя у команді.

Тренером Школи став Андрій Ніколов, який має 15-річний досвід фасилітатора. Він є головою ради об’єднання тренерів, експертів та проектних менеджерів STEP (Болгарія).

Протягом тренінгу учасники підвищували свої навички:
•    ефективно організовувати роботу групи для прийняття рішень та генерування нових ідей;
•    підтримувати мотивацію учасників та розкривати потенціал колективу;
•    знаходити вихід у складних ситуаціях та швидко розв’язувати протиріччя в команді.

Учасники Школи отримали нову інформацію про теорії та техніки фасилітації, практично відчули переваги кожної з них під час практичних вправ, де грали роль фасилітаторів.