За крок до Податкового майдану-2

«За крок до Податкового майдану -2 »
11 листопада 2013р. представники Федерації профспілок працівників малого та середнього підприємництва України взяли участь у прес-конференції "За крок до Податкового майдану-2". Учасники прес-конференції виступили проти внесення змін до Податкового кодексу у частині можливого посилення контролю за здійсненням розрахункових операцій підприємцями 1-3 груп спрощеної системи оподаткування. Як відзначили учасники під час прес-конференції в УНІАН, вони готові до нових акцій протесту, якщо їх думку не буде враховано.
З 1 січня 2013 року в Україні набрали чинності законодавчі норми про дистанційний моніторинг касових операцій, який передбачають впровадження системи електронної касової звітності.
10 січня Кабінет міністрів України виступив з вимогою обладнати касові апарати модулями безпеки, розробленими Національним банком, для попередження перекручення або знищення даних про проведені розрахункові операції. Відповідні зміни Кабмін затвердив постановою №6 від 9 січня 2013 р.

Одночасно з 1 січня 2013 року набрала чинності норма про перехідний період для підприємців, відведений спеціально для того, щоб дати їм можливість обладнати касові апарати необхідними пристроями. Перехідний період мав закінчитися 1 липня 2013 року.
Разом з тим ряд народних депутатів – представників усіх фракцій парламенту - виступили з пропозицією продовжити процес обладнання касових апаратів, однак відтермінувати настання відповідальності за необладнані касові апарати. Таке рішення було ухвалене парламентом і підтримане Президентом України.
Віктор Янукович підписав закон про відтермінування до 1 липня 2014 року накладення штрафів за відсутність у підприємців касових апаратів з модулями для формування електронної звітності.
У липні Міністерство доходів і зборів України затвердило реєстр реєстраторів розрахункових операцій і визначило 53 моделі касової техніки, що відповідає сучасним вимогам і забезпечує передачу контрольно-звітній інформації в органи доходів і зборів.
Законом визначено кілька груп підприємців, які можуть працювати за спрощеною системою. До першої групи належать дрібні підприємці з обсягом доходу до 150 тис. грн, які не мають найманих робітників. До другої групи - фізичні особи, які мають обсяг доходу 1 млн грн і мають право наймати 10 робітників. До третьої групи належать фізичні особи - підприємці з обсягом доходу не більш як 3 млн грн і кількістю найманих осіб до 20. Для таких підприємців ставку податку встановлено на рівні 3% або 5%, залежно від того, з ПДВ або без ПДВ ведеться їх діяльність.

Прес служба.