Пленум з нагоди 20-річчя Федерації профспілок кооперації та інших форм підприємництва України

22 січня 2010 року Федерація профспілок працівників кооперації та інших форм підприємництва України відзначила своє 20-річчя.

Федерація першою в Україні не увійшла в систему колишнього ВЦСПС та започаткувала процес створення незалежного профспілкового руху в нашій державі.

Протягом 20 років Федерація профспілок працівників кооперації та інших форм підприємництва України вносить значний вклад у розвиток малого та середнього бізнесу, активно бере участь у розробці законодавчої бази, сприяє введенню спрощеної системи оподаткування, здійснює юридичний та соціальний захист працівників підприємницької сфери тощо.

З нагоди ювілею організації 22 січня 2010 року був проведений святковий пленум у конферец-залі Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва.

У заході взяли участь почесні гості :

Олексанра Кужель – голова Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва;

Оксана Продан – голова Ради підприємців при Кабінеті Міністрів України;

Едвін Лернер - громадянин Німеччини, перший Голова Федерації профспілок працівників кооперації та інших форм підприємництва, засновник і голова першого міжнародного об’єднання профспілок Міжнародної конфедерації профспілок "Консолідація", один із засновників та співголова Союзу кооперативів України, Віце-президент Союзу об’єднаних кооперативів СРСР;

Василь Костриця – другий голова Федерації профспілок працівників кооперації та інших форм підприємництва (після Едвіна Лернера), Національний координатор в Україні Міжнародної організації праці;

Представники Міністерства праці та соціальної політики України, Українського національного комітету Міжнародної торгової палати, Головного управління з питань регуляторної політики та підприємництва Київської міської держадміністрації, представники профспілкових об’єднань та інші почесні гості.

На пленумі вперше в історії малого бізнесу урочисто була підписана міжгалузева угода між Федерацією профспілок працівників кооперації та інших форм підприємництва, Державним комітетом України з питань регуляторної політики та підприємництва та Всеукраїнською асоціацією роботодавців, предметом якої є забезпечення стабільної діяльності та розвитку малих і середніх підприємств України, створення нових робочих місць, задоволення соціальних, економічних потреб населення, визначення трудових та соціально-економічних гарантій працівників малого та середнього бізнесу.

Також на пленумі до складу Федерації увійшли три нові членські організації - Всеукраїнська професійна спілка працівників недержавного сектора "Столиця-Регіони" та регіональні профспілки - Профспілкова організація "Чернігівська профспілка підприємців "Єдність" і Запорізька професійна спілка підприємців автомобільного ринку.

Члени профспілок, працівники та актив Федерації представлені до нагородження Подяками Прем’єр-міністра України, а, під час пленуму відбулося нагородження найбільш активних членів Федерації почесними грамотами Ради підприємців при Кабінеті Міністрів України, Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва, Подяками Українського національного комітету Міжнародної торгової палати, Подяками Головного управління з питань регуляторної політики та підприємництва КМДА, Грамотами Федерації профспілок працівників кооперації та інших форм підприємництва.