Що підготувала податкова підприємцям на день сміху

Підприємці, готуйтеся до змін! Перше квітня не лише день сміху. А навпаки - початок другого кварталу і набуття чинності нових норм Фіскальної конституції. Зокрема будуть інші показники, що впливатимуть на об'єкт оподаткування - тепер збори рахуватимуть із доходів та витрат.

До останніх компанії не зможуть відносити товари і послуги, закуплені у спрощенців. Ставку податку на прибуток знизять до 23-х відсотків. А для визначених у кодексі податкових агентів вона взагалі стане пільговою - нуль процентів. Амортизаційні нарахування будуть складовою собівартості реалізованих товарів. Також усі підприємства до цієї дати мають провести інвентаризацію основних фондів та підрахувати залишки запасів.

"За даними інвентаризації, проведеної на 1 квітня цього року, передбачено визначити вартість кожного окремого об’єкту основних засобів. А також встановити терміни їх корисного використання. З урахуванням тих мінімальних термінів, які встановлені статтею 145 Податкового кодексу", - заявила Алла Ліщименко, начальник консультаційного відділу ДПА у м. Києві.

ДЖЕРЕЛО: UBR