18 листопада

Підприємці погрожують владі акціями непокори
Учасники мітингу під стінами Верховної Ради погрожують владі постійними безстроковими акціями протесту в разі, якщо Податковий кодекс буде ухвалений і Президент його підпише.
Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив сьогодні з трибуни ВР лідер фракції «БЮТ-Батьківщина» Іван КИРИЛЕНКО, зачитуючи звернення учасників акції протесту.
За словами І.КИРИЛЕНКА, мітингувальники вимагають зняти проект Податкового кодексу з розгляду, відправити у відставку тих, хто причетний до його розробки, та ухвалити законопроект, який гарантує збереження спрощеної системи оподаткування.
Крім того, протестувальники від Президента Віктора ЯНУКОВИЧА вимагають заветувати Податковий кодекс, якщо ВР все ж його ухвалить.
«Якщо влада все ж піде на те, аби ухвалити і запровадити Податковий кодекс, учасники акції змушені будуть захищати своє право на життя та право на підприємницьку діяльність безстроковими акціями та акціями громадської непокори», - сказав І.КИРИЛЕНКО, зачитуючи звернення учасників протесту.

До акції протесту під ВР приєдналися перевізники
Перевізники України приєдналися до загальнодержавної акції протесту підприємців проти прийняття нового Податкового кодексу, яка зараз відбувається під стінами Верховної Ради в Києві.
Як повідомили УНІАН у громадській організації "Спілка водіїв", таке рішення було прийнято на загальних зборах підприємців-перевізників з усіх регіонів України. Разом з перевізниками до стін парламенту вийшли страйкувати і водії та члени їхніх сімей.
За словами голови правління ГО «Спілка водіїв» Сергія ОВЧИННІКОВА, ухвалення Податкового кодексу в поданому Кабміном вигляді завдасть значної шкоди інтересам усім підприємцям-перевізникам. "Сотні тисяч людей – водіїв та членів їхніх родин – залишаться без роботи і засобів для існування. Тому цей документ потребує серйозного доопрацювання", - заявив він.
«Ухвалення Податкового кодексу АЗАРОВА-ТІГІПКА призведе до того, що зупиняться всі автобусні перевезення пасажирів у державі, – вважає президент Союзу перевізників України Валентин ДЕМЧУК. – Адже більшість перевізників на сьогодні для здійснення підприємницької діяльності використовують систему єдиного податку. В умовах важкого економічного стану по всій державі – це чи не єдиний порятунок для їхнього бізнесу».
Як зазначають перевізники, вони свідомо вийшли протестувати без використання транспортних засобів, аби не порушувати закон і не створювати додаткових проблем громадянам. Однак сподіваються на розуміння з боку влади їхніх проблеми, які можуть виникнути в результаті прийняття нового Податкового кодексу.

Сьогодні у Хмельницькому закриті всі 30 ринків
У Хмельницькому на Майдані Незалежності біля облдержадміністрації понад три тисячі підприємців беруть участь у мітингу проти ухвалення Податкового кодексу.
Як передає кореспондент УНІАН, підприємці зібралися з 10 години ранку і скандують: “Ядуху - на мило”, “Владу - геть!”.
За інформацією голови профспілки “Захисту підприємців Хмельницького” Надії КНЕЦЬ, всі ринки Хмельницького (30 ринків - УНІАН) зараз закриті і 35 тисяч підприємців залишили свої робочі місця.

Близько 2 тисяч підприємців зібралися на Майдані Незалежності
Близько 2 тисяч представників малого та середнього бізнесу сьогодні вранці зібралися на Майдані Незалежності у Києві на акцію протесту проти ухвалення нового Податкового кодексу.
Як передає кореспондент УНІАН, люди стоять біля стели Незалежності.
Учасники акції приїхали практично з усіх регіонів України.
Окрім прапорів, вони тримають плакати з написами: «Ні – Податковому кодексу!», «Не дамо забрати наші гроші!», «У нас забрали все – залиште роботу!».